Biskvier med julig twist
Jag älskar bisvkier och dom är verkligen tacksamma att göra! Relativt enkla, goda och lite imponerande att bjuda på. Dessa har en lite juligare smak med mint och vit choklad. Grundreceptet kommer från Jennys matblogg och sen har jag ändrat lite på smakerna för att passa säsongen.

Det här behöver du :
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
150 g smör
1,5 dl florsocker
100 gram marabou mjölkchoklad med polkagris eller bara krossade polkagrisar
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
150 g vit choklad
Gör så här:
Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.
Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme. Smält chokladen på svag värme över vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration.
Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom).
Chokladen ska inte vara för varm när du chokladdoppar, då rinner den nästan av biskvierna.