Saftiga saffransmuffins

Ca 12 st stora eller 18 st normalstora muffinsformar
4 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 påse saffran, 0,5 g
2 ½ tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
5 dl vetemjöl
Glasyr
3 dl florsocker
2–3 msk vatten
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Fördela smeten i stora muffinsformar, ca 12 st. Fyll dem till ¾. (Om du har en muffinsplåt kan du ställa formarna i den för då håller kanterna sig raka bättre, men det funkar även utan).
3. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 15–17 min (några minuter kortare för normalstora muffins). Låt dem kallna.
4. Glasyr: Blanda florsocker och vatten. Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.
5. Bred ut glasyren över muffinsen och strö över kokos. Låt glasyren stelna (gärna i kylen).