Saftiga saffransmuffins

Lindas bakskola är en av dom sidor där jag gärna lånar recept och hennes muffins gjorde mig inte besviken! Lättbakade och goda, det passar mig perfekt. ;)
 
 

Ca 12 st stora eller 18 st normalstora muffinsformar

4 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 påse saffran, 0,5 g
2 ½ tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
5 dl vetemjöl 

Glasyr
3 dl florsocker
2–3 msk vatten

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Fördela smeten i stora muffinsformar, ca 12 st. Fyll dem till ¾. (Om du har en muffinsplåt kan du ställa formarna i den för då håller kanterna sig raka bättre, men det funkar även utan).

3. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 15–17 min (några minuter kortare för normalstora muffins). Låt dem kallna.

4. Glasyr: Blanda florsocker och vatten. Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över muffinsen och strö över kokos. Låt glasyren stelna (gärna i kylen).

Kommentera här: