Saffrancones
Idag har det regnat ute och vi har msy med tända ljus inomhus. Vi fick finbesök av två vänner och jag tänkte att nybakat är ju altid gott så det fick bli lite scones. Det går ju fort att blanda ihop i en bunke och kräver inte så många olika ingredienser, perfekt för en trött småbarnsmamma. Dom blev verkligen goda, detta receptet kommer jag att spara!

16 bitar
100 g smör
1/2 g saffran
1 msk flytande honung
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 dl standardmjölk
100 g smör
1/2 g saffran
1 msk flytande honung
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 dl standardmjölk
Sätt ugnen på 250 grader.
Smält smöret. Mortla saffranet lätt.
Blanda ner saffran och flytande honung i smöret, låt blandningen svalna.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölken och smöret, rör snabbt samman till en deg.
Klicka ut degen i fyra lika stora högar på en plåt med bakplåtspapper. Forma varje deghög till en rund kaka. De ska vara ca 15 cm i diameter.
Skåra varje kaka i fyra delar med en lätt mjölad kniv (se bild). Nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
Låt svalna på galler. Dela och servera med något eller några av tillbehören.
Smält smöret. Mortla saffranet lätt.
Blanda ner saffran och flytande honung i smöret, låt blandningen svalna.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölken och smöret, rör snabbt samman till en deg.
Klicka ut degen i fyra lika stora högar på en plåt med bakplåtspapper. Forma varje deghög till en rund kaka. De ska vara ca 15 cm i diameter.
Skåra varje kaka i fyra delar med en lätt mjölad kniv (se bild). Nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
Låt svalna på galler. Dela och servera med något eller några av tillbehören.
skriven
Rättelse: De blev verkligen MYCKET goda :)